Ez hihetetlen: Szoboszlai Dominik megint megsérült

Szoboszlai Dominik gólt lõ a labdarúgó Nemzetek Ligája elsõ fordulójában játszott Törökország – Magyarország mérkõzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án. A magyar válogatott 1-0-ra gyõzött. MTI/AP
not image

Nagy Noel

2021. július 24. - 18:38

Egyszerűen nincs szerencséje Szoboszlai Dominiknek a 2021-es naptári évben, az elhúzódó kellemetlen sérülését követően ugyanis egy újabb sérülést gyűjtött össze.

Az RB Leipzig a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy Szoboszlai kihagyja a Montpellier elleni felkészülési mérkőzést, mert izomproblémákkal bajlódik.

A klub nem nevezte meg konkrétan, hogy pontosan mi az izomsérülés jellege, jobb esetben csak egy egyszerű, néhány egy-két hetes pihentetést igénylő húzódás.

Szoboszlai Dominiknek eddig nem volt szerencséje a lipcseieknél, ugyanis még nem tudott bajnoki mérkőzésen pályára lépni a Bundesligában a bő féléves kihagyást igénylő szeméremcsont-gyulladása miatt.

Ez azért is drámai hír, mivel Dominik leküzdötte a sérülést és már hetek óta a csapattal edzett, a múlt héten az AZ Alkmaar ellen még pályára is lépett egy felkészülési mérkőzésen.

Szoboszlai Dominik a makacs sérülése miatt az Európa-bajnokságot is kihagyta, így nem tudott részt venni a magyarok remek menetelésében. Magas szintű klubfutballt utoljára december 20-án tudott játszani, ez azonban még a Salzburg színeiben volt.