Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Szoboszlai és Sallai is megszólalt a kihagyott 11-es kapcsán

Fotó: Szoboszlai Dominik a magyar és Mattias Käit, az észt válogatott játékosa a Magyarország - Észtország felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Sallai szerint legközelebb már máshogy döntenek majd arról, ki rúgja a büntetőt, de az biztos, hogy a kihagyott 11-es nem vette el a kedvét attól, hogy egy újabbat is elvállaljon.

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya elégedett volt azzal a játékkal, melyet az együttes mutatott az észtek ellen csütörtök este 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen, ugyanakkor kiemelte, „mindig van előrelépési lehetőség”, és a következő napokban ezen fognak dolgozni.

Az RB Leipzig légiósa a találkozó után úgy fogalmazott, a csapat kipróbált egy új taktikát, ennek a megvalósítása az összecsapás bizonyos szakaszaiban sikerült, máskor kevésbé.

„Mivel ez volt az első alkalom, valószínű, hogy legközelebb már jobb lesz, mert tudjuk még gyakorolni, tudunk rá edzeni” – jelentette ki a 22 éves középpályás.

A Sallai Roland által kihagyott tizenegyesről, illetve arról, hogy előtte kő-papír-olló játékkal döntötték el, melyikük rúgja a büntetőt, Szoboszlai azt mondta, „ez nem az egóról szólt”.

„Mindketten szerettük volna elvállalni, én pedig nem akartam azt sugallni csapatkapitányként, hogy önző vagyok és nem rendelem alá magam a csapatérdeknek. Valahogy döntenünk kellett, ő rúgta, kihagyta, de majd a következőt be fogja rúgni. Szerintem ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy” – nyilatkozta Szoboszlai.

Sallai hasonló véleményen volt. Kiemelte, hogy mindketten erős személyiségek, ezért valamilyen módon el akarták dönteni, hogy ki áll oda a büntetőhöz.

„Lehetséges, hogy legközelebb nem teszünk így, de én a következő alkalommal is elvállalom a tizenegyest” – jelentette ki a szélső, aki az egész mérkőzést tekintve úgy vélte, voltak kisebb hibák a magyar együttes játékában, ezeket ki kell javítaniuk a hétfői találkozóra, amelyen Bulgária lesz az ellenfél Európa-bajnoki selejtezőn.

„Ugyanezzel a mentalitással és győzni akarással kell majd kimennünk akkor is a pályára. Mára meg volt beszélve minden a játékunkkal kapcsolatban, de sokszor elcsúsztunk, és nem azt valósítottuk meg, amit elterveztünk, viszont ezt a következő napokban helyre tudjuk rakni” – mondta Sallai.

A győztes gólt – egyben pályafutása első válogatottbeli találatát – szerző Ádám Martin úgy vélte, az észtek egyáltalán nem játszottak rosszul, jól járatták a labdát és helyzeteket is kialakítottak.

„Nekünk talán nem volt elég gördülékeny a játékunk, ennek ellenére sok lehetőséget kidolgoztunk, úgyhogy a mai teljesítményünkből lehet építkezni a jövőben” – nyilatkozta a dél-koreai Ulszan Hyundai csatára.

Az észtek elleni meccsen karrierje első válogatottságát ünneplő Csoboth Kevin azt mondta, csereként beállva nehéz volt számára felvenni a meccs ritmusát, ezzel együtt örült a lehetőségnek, és annak is, hogy rögtön helyzetbe tudott kerülni.

„Bízom benne, hogy hétfőn is pályára léphetek majd, de ezért még dolgoznom kell a következő napokban. Talán lehetett volna egygólosnál nagyobb is a különbség a javunkra, de a lényeg az, hogy a szövetségi kapitány 50. mérkőzésén nyertünk” – hangsúlyozta.

Marco Rossi együttese az Eb-selejtezősorozat hétfői játéknapján 20:45-től fogadja a bolgárokat a Puskás Arénában.