Hivatalos: máris távozik Szoboszlaiék edzője Lipcséből

Fotó: EPA/CLEMENS BILAN
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 5. - 10:30

Az edző alatt már hetek óta rezgett a léc. 

Elfogyott a türelem a német csapatnál, a RB Leipzig a Twitteren jelentette be, hogy menesztik az edzőjüket, Jesse Marsch-ot, a közlemény szerint közös megegyezéssel, azonnali hatállyal felbontották a szerződését. 

“Nem volt könnyű megválnunk Jesse Marsch-tól, hiszen edzőként és emberként is nagyra becsülöm. Sajnálom, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt reméltük ezzel a felállással. Ez a lépés most szükségessé vált. Sajnos a remélt fejlődés és a szezonra kitűzött céljaink eléréséhez szükséges eredmények nem valósultak meg.

Jelenleg elmaradunk a saját elvárásainktól, és ezzel a döntéssel új lendületet szeretnénk adni magunknak. Ettől függetlenül a játékosoknak is vannak kötelezettségeik, és el is várom, hogy a sportszakmailag nagyon erős csapatunk az utóbbi időben tapasztaltnál következetesebben mutassa meg a pályán a benne rejlő lehetőségeket és minőségét.

Szeretném megköszönni Jesse Marschnak az elvégzett munkát, és minden jót kívánok neki, mind személyesen, mind szakmailag”

 – nyilatkozta Oliver Mintzlaff, a klub vezetője.

“Nagyon hálás vagyok, hogy a Red Bull család tagja lehetek, és azért is, hogy megkaptam ezt a lehetőséget! Egészen a végsőkig bíztam abban, hogy a nehéz szezonkezdet és a rossz teljesítmény követően nagyobb stabilitásra és összhangra találunk csapatként, és megfordítjuk a szerencsénket. Sajnos ez nem sikerült, ezért az Oliver Mintzlaffal folytatott megbeszélést követően arra a közös döntésre jutottunk, hogy ideje az edzőváltásnak.

Csak pozitív gondolatok járnak a fejemben, és azt kívánom a klubnak, a csapatnak, a stábnak és minden szurkolónak, hogy az RB Leipzig nagyon gyorsan visszataláljon a régi formájához, a csapatban és a klubban lévő minőséget tekintve biztos vagyok benne, hogy a klub el fogja érni a céljait” 

– tette hozzá Jesse Marsch.

A Szoboszlai Dominikot, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a soraiban tudó RB Leipzig november 6-a óta nyeretlen a Bundesligában, jelenleg mindössze a tabella tizenegyedik helyét foglalják el, 16 ponttal lemaradva a listavezető Bayern München mögött. 

A helyét ideiglenesen a Manchester City elleni mérkőzésre a másodedző, Achim Beierlorzer veszi át.