Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Szoboszlai Dominik: meg kell próbálnunk irányítani a City elleni meccset

Lipcse, 2023. február 1. Konrad Laimer, az RB Leipzig játékosa (k) csapattársaival, Szoboszlai Dominikkal (b) és Mohamed Simakannal, miután megszerezte csapata második gólját a Hoffenheim ellen a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntõjében Lipcsében 2023. február 1-jén. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Komoly erőpróba előtt áll a Lipcse, amely a Manchester City-vel találkozik a BL-ben.

A magyar válogatott és az RB Leipzig 22 éves klasszisa bekerült a Bundesliga hétvégi álomcsapatába, és a Manchester City elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben is főszerephez juthat.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Szoboszlai a Sportalnak elmondta, hogy bármennyire is nehéz, meg kell próbálniuk irányítani a City ellen, de figyelni kell az ellenfél egyéni villanásaira – célozva ezzel Haalandra is, akit a magyar játékos jól ismer, hiszen korábban csapattársak voltak Ausztriában.

Elmondta, hogy bár erős az ellenfél, a hazai pálya mindenképp a Lipcse mellett szólhat, de nem szabad abba a hibába esni, hogy a korábbi eredmények alapján készülnek – tavaly ugyanis egy csoportmeccsen már legyőzték ma esti ellenfelüket.

Szoboszlai a tavalyelőtti, Manchester City elleni győzelem során betalált, a mai meccs pedig szintén emlékezetes lehet majd számára, hiszen most először lép pályára a Bajnokok Ligájának kieséses szakaszában.

A Lipcse a Real Madrid mögött a második helyen jutott tovább csoportjában. Egy komoly skalpot már a spanyolok ellen is gyűjtöttek, hazai pályán 3-2-re múlták felül a Realt, a meglepetés tehát mindig bennük van.