Szoboszlai elárulta, ő kinek adná az Aranylabdát

Fotó: A gólszerző Szoboszlai Dominik (j) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-San Marino mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Kornis Vivien

2021. november 28. - 17:18

Szoboszlai Dominik álomcsapatáról, gyermekkori példaképéről és Haalanddal való barátságáról is beszélt.

Interjút adott Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott középpályása Fabrizio Romano olasz sportújságírónak, átigazolási szakértőnek, melynek során többek között arról is beszélt, ő kinek adná az Aranylabdát.

“Erling Haalandnak adnám az Aranylabdát, mert jó barátom” – fogalmazott Szoboszlai. A játékos és az újságíró beszélgetése során szóba kerültek Haaland nagyszerű képességei is, illetve a Szoboszlai és Haaland közötti remek kapcsolat.

A magyar válogatott középpályás és a Dortmund ifjú norvég sztárja ugyanis éveken keresztül együtt játszott a Salzburgban – emlékeztetett az Origo az NSO-ra hivatkozva az interjúról készült beszámolójában. 

“Amikor Salzburgba került, nem beszélte a nyelvét senki, látszott rajta, hogy kicsit egyedül van. Ismertem ezt az érzést, hasonlót éltem át én is a felnőtt csapathoz kerülve – úgy éreztem, segíthetek neki” – idézte fel az RB Leipzig játékosa, hogyan kezdődött a Haalanddal való barátsága.

Szoboszlai azt is elárulta, hogy gyermekként Cristiano Ronaldo volt a példaképe mentalitása és akaratereje miatt, manapság azonban a saját útját szeretné járni, a legjobbaktól pedig igyekszik tanulni. 

Azt is megtudhattuk, hogyan nézne ki Szoboszlai álomcsapata, melyben helyet kapna Gulácsi Péter szintén magyar válogatott labdarúgó és az RB Leipzig játékosa. Az álomcsapat a következőképpen alkulna: 

Gulácsi Péter – Rasmus Kristensen, Ramalho, Josko Gvardiol, Angelino – Amadou Haidara, Szoboszlai Dominik, Tyler Adams – Emil Forsberg, Erling Haaland, Karim Adeyemi.