Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Szlovákia egyes részein bezártak az éttermek az új járványhullám miatt

Fotó: Unsplash/Anastasiia Chepinska
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szlovákia hétfőn ismét korlátozásokat vezetett be az ország legsúlyosabban érintett részein a koronavírus miatt a fertőzés legújabb hulláma miatt.

Mind az öt észak-szlovákiai megyét érintik az intézkedések, amelyek közé tartozik az éttermek bezárása, és az emberek csak az elviteles formában vásárolhatnak ételt, de a fitnesz- és wellnessközpontokat is bezárták. A nyilvános összejöveteleken való részvételre jogosultak számát 100 teljesen beoltott emberre csökkentették.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Kötelezővé tették továbbá a maszkviselést kül- és beltéren egyaránt. Ezekben a megyékben a fertőzöttek száma az elmúlt hét napban 100 ezer emberre vetítve meghaladta a 400-at.

Szlovákia egy újabb fertőzési hullámmal kénytelen szembenézni, az országban regisztrált fertőzések száma ugyanis kedden elérte a napi 2406-ot, ami március közepe óta a legmagasabb szám.

A közel 5,5 millió lakosú Szlovákia az Európai Unió egyik legsúlyosabban érintett országa: mintegy 438 ezer megbetegedést és 12 856 halálesetet regisztráltak. Szlovákiában az egyik legalacsonyabb az oltottsági arány az EU-ban, kevesebb mint 2,3 millió embert oltottak be teljes mértékben a koronavírus ellen.

(AP)