Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Kigyulladt Szlovákia legmagasabb felhőkarcolója (videó)

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. június 22. - 16:36

Egy műszaki berendezés meghibásodása okozta a balesetet, amely nem bírta az üzemi nyomást, a lángok pedig az építőanyagokra is átterjedtek.

Szerdán a reggeli órákban gyulladt ki az építés alatt álló pozsonyi Eurovea Tower, a helyszínre pedig minden mentőegységet riasztottak, ahová feltehetőleg 27 tűzoltót vezényeltek ki, hogy megfékezzék a tűz további terjedését.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Daniel Suchý, a J&T Real Estate befektetői vállalat szóvivője szerint nem az épület konstrukciójában keletkezett tűz, hanem egy műszaki berendezés, egészen pontosan egy kompresszor gyulladt ki, amely nem bírta az üzemi nyomást.

A tűzoltók munkáját az is akadályozta, hogy a tűzfészket rendkívül nehezen lehetett megközelíteni, ám ennek ellenére rövid időn belül sikerült megfékezniük a lángokat, amelyek az építőanyagokra is átterjedtek.

A tüzet egy betonpumpával tudták lokalizálni, amibe vizet nyomtak, a hatóságok pedig azt is megerősítették, hogy az incidens következtében nem történt személyi sérülés – jelentette a Paraméter.

Az Apollo híd közelében épülő Eurovea Tower Szlovákia első felhőkarcolója, amely az elmúlt napokban érte el a 125 méteres magasságot, ezzel pedig hivatalosan is az ország legmagasabb épületévé vált. Az építkezés végére 47 emelete lesz, a magassága pedig a 168 métert is el fogja érni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.