Szlovákia azonnal győzelemmel indított a lengyelek ellen az Eb-n, nem is akárhogyan

Fotó: Szlovák Labdarúgó Szövetség
not image

Takács Petra

2021.június.14 - 20:20

Szlovákia nem hagyta magát, és egy élvezetes mérkőzés után három ponttal a neve mellett várhatja a folytatást a 2020-as Európa-bajnokságon.

I. félidő:

  1. perc: a Ferencváros szlovák támadója, Robert Mak bravúros cselekkel tisztára játszotta magát a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve lövésre szánta el magát. Mivel a labda előbb visszapattant a kapufáról, majd Wojciech Szczesny hátáról került a hálóba, ő az első kapus, aki öngólt szerzett az Európa-bajnokságok történetében (1-0).

II. félidő:

  1. perc: az újrakezdés után egy kombinatív lengyel támadás végén Maciej Rybus passzát Karol Linetty továbbította a hálóba (1-1).
  2. perc: Grzegorz Krychowiak megkapta második sárga lapját, így a lengyelek emberhátrányba kerültek.
  3. perc: Marek Hamsík szöglete után Milan Skriniar levette a labdát, majd középről, 14 méterről a hálóba lőtt (2-1).

Az első félidőben mindkét csapat számos alkalommal került helyzetbe, de Robert Mak remek egyéni megmozdulása előtt és után minden játékos rendkívül pontatlanul célzott.

A portugálok komolyan fogják venni a magyarok elleni mérkőzést

A második felvonásban csupán harminc másodperc kellett a lengyelek egyenlítéséhez, ám később emberhátrányba kerültek, amit a szlovákok hét perc alatt kihasználtak. A hátralévő időben Lengyelország sokat tett az egyenlítésért, több nagy lehetősége is volt, de újabb találat már nem született.

Forrás: MTI