Szlávik elmondta, mik azok az országok, amiket jelenleg kerülnünk kell a vírus miatt

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021.június.7 - 11:27

Szlávik János fontos utazási tanácsokat adott a nyári időszak kezdetén, amikor sokan terveznek repülőre ülni.

Miután a vírushelyzet messze ideálisabb, mint pár hónapja, az emberek nagyobb reménnyel mernek tervezni. A Magyarországon élő emberek közül is sokan vannak, akik külföldön készülnek nyaralni, de nem mindegy, hogy milyen célállomást választanak.

Szlávik a TV2 vendégeként beszélt a Mokka stúdiójában arról, hogy mik azok az országok, amiket jelenleg kerülnünk kell a vírus miatt, és mik azok a helyek, amik nyugodt szívvel látogathatóak az átoltottság okán.

„Én mindig azt mondtam, hogy olyan országba semmiképpen nem menjünk, ahol jelenleg tombol a járvány: India, Dél-Afrika, Brazília, Peru, Argentína. Tehát sok olyan ország van, ahol most nagyon-nagyon komoly járvány van, oda nyilvánvalóan ne menjünk.”

„Ha el akarunk utazni valahova, akkor tájékozódjunk. Egész Európában emelkedik az átoltottaknak az aránya. Ha egy olyan országba utazunk, ahol hasonló az átoltottság, mint Magyarországon, akkor nyugodtan menjünk.”

Szlávik: nagyon-nagyon nehéz elérni a 6 milliót, de óriási járványra már nincs veszély

„Pláne, ha be vagyunk oltva. Ha be vagyunk oltva, és egy biztonságos országba utazunk Európában, akkor nyugodtan elmehetünk. Az, hogy összességében azt mondjuk, ne utazzunk külföldre, az ugye nem igaz, mert vannak olyan országok, amik jobban átoltottak, mint Magyarország. Gondolok itt Izraelre, vagy Angliára.”