Szlávik ledöbbent, hogy mikben hisznek az oltásellenesek

Fotó: A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával töltött fecskendők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. szeptember 26-án. MTI/Vajda János
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 27. - 08:37

Szlávik János is csak néha fogja a fejét, amikor egyes újságcikkekre lel, melyek az oltásellenesekről szólnak, akik egészen abszurd dolgokban hisznek.

Még mindig rengeteg az oltásellenes ember, többek között Magyarországon is. Van egy bizonyos réteg, akiket szinte lehetetlen meggyőzni, miközben sorra olvassák az álhíreket, és teóriákat gyártanak.

Szlávik a Mokka vendégeként beszélt azokról az emberekről, akik gyakorlatilag mindent elhisznek, és igyekeznek továbbadni az információt másoknak, és hajlandóak ezen álhírek befogadására, azoknak továbbterjesztésére.

„Képzeljünk el egy embert, aki ül a szobájában, és egy bizonyos hírportált olvas, és a hírportál ugye számára olyan információkat ad, ami erről szól, hogy chipet ültet be… és ezt olvassa, semmi mással nem foglalkozik, csak ezzel.”

„Utána ő is ezt megpróbálja más emberek számára közvetíteni. Ha talál egy olyan embert, aki ezt befogadja, akkor még tovább megy, és még tovább. Őket állandóan bombázzák újabb és újabb hírekkel: fémet tartalmaz az oltás, chipet ültetnek bele, ennyien halnak meg, amannyian halnak meg.”

„Döbbenet, hogy mennyire butaságok ezek. Én a múltkor, elismerem, elolvastam egy ilyet, és utánamentem. Kíváncsi voltam, hogy mi az, ami alapján ők így döntenek, és döbbenet volt. Ez egy élő példa: India egyik államában legyőzték a koronavírust egy féregirtó segítségével. Ez volt a hír.”

Szlávik elárulta, az új fertőzött kórházi betegek közül sokan oltatlanok

„Utánamentem, megnéztem, és a valóságos hír az volt, hogy India államában legyőzték a koronavírust, a védőoltások segítségével. Viszont a torz hír az volt, hogy a féregirtó, és ment tovább a hír.”

„Aki ezt elhiszi, az nem megy utána, nem kételkedik ezekben a hírekben, hanem vakon elhiszi. Ezek az oltásellenesek.”