Szlávik János szerint a következő egymillió oltás még könnyebben fog menni

Fotó: Szepesi Lászlóné ápolónő beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 3-án. MTI/Vajda János
not image

Hujber Dávid

2021.május.4 - 13:08

A kérdés az, hogy ezt követően hogyan alakulnak az oltási számok Magyarországon, hiszen a vakcinamennyiség adott.

Magyarország igen hamar eljutott arra a szintre, hogy immáron bárki számára gyorsan elérhetővé tudja tenni az oltásokat. Hamarosan a 16 és 18 év közöttiek is felvehetik az oltásukat, és nem kizárt, hogy rövidesen a 12 és 15 év közöttieket is oltani tudják a Pfizerrel.

Szlávik János a TV2 reggeli műsorának vendége volt, ahol arról is beszélt, hogy még mindig jó az oltási hajlandóság az országban, és sok fiatal szeretné a vakcinát. Ez részben a védettségi igazolványnak is betudható, aminek a segítségével különböző szolgáltatások érhetőek el.

„Még jó. Úgy érzem, hogy van nagyon sok fiatal és idősebb ember, aki szeretné magát minél hamarabb beoltatni, regisztrál és oltatja magát. Én úgy gondolom, hogy a következő millió az még könnyebben fog menni, talán utána kicsit nehezebb lesz az embereket meggyőzni.”

„Látom, hogy a fiatalok valamelyik nap óriási elánnal mentek oltatni magukat. Úgy érzem, hogy a fiatalokban is van olyan… hogy mondjam… olyan érzés, hogy ők is szeretnék az oltást.”

„Hogy a betegség elől szeretnének menekülni, vagy esetleg az oltási igazolványt szeretnék megkapni, ez mondjuk a lényegen nem változtat.” – tette hozzá Szlávik a kedd reggeli interjújában, közvetlen azelőtt, hogy megjelentek volna az új járványügyi adatok.