Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Szlávik a legrosszabb forgatókönyvről, szerinte a három oltás már elég

Fotó: Megmérik egy fiú vérnyomását, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban 2021. december 23-án. December 15-én országosan megkezdődött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Komka Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Szlávik János a legrosszabb forgatókönyvre is kitért, miközben szerinte az emberiségnek a három oltásnak elegendőnek kell lennie, nem kell több.

Szlávik is nagyon sokat tett és tesz azért továbbra is, hogy meggyőzze az oltatlan embereket. A saját kórházában sok olyan beteget láthatott az elmúlt két évben, akik valóban az életükért harcoltak a Covid miatt, sokszor oltatlanul.

A szakember sem tudja jelenleg megmondani, hogy a vírus mivé alakulhat át, egyesek azt remélik, hogy szimplán eltűnik, de valószínűleg velünk marad, csak enyhébb formában, mint például az influenza.

A Mokka vendége arról is beszélt, hogy mit tart a legrosszabb forgatókönyvnek, illetve úgy érzi, hogy a három oltásnak elegendőnek kell lennie. Hogy mit hoz a jövő, azt egyelőre azonban senki sem tudja.

„Ugye ezt nehéz megjósolni, hogy ugyanolyan lesz, mint az influenza, hogy évente, félévente oltani kell, vagy pedig eltűnik. Én a másodikra szavazok, tehát olyan szinten gyengül, hogy nem kell majd vele ugyanúgy foglalkoznunk, súlyosabb náthává fog átalakulni.”

Már a negyedik oltásra készülsz? Türelem!

„De ezt nem tudjuk, elképzelhető, hogy újra és újra oltani kell, de ez a legrosszabb forgatókönyv. Ez a három oltás most már úgy gondolom, elég az emberiségnek, és nem kell több.”

„Jelenleg is van olyan oltás, ami szinte valamennyi változat ellen hatékony. Éppen nemrég törzskönyvezték. Én úgy gondolom, meg fogjuk tudni ezt oldani. Azt hiszem, most kell még egy nagy levegőt venni, és a következő időszakot valahogy túlvészelni, hiszen látjuk, hogy az influenzaesetek egyre inkább szaporodnak.”