Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Szlávik érdekes információkat osztott meg a Covid elleni tablettáról

Fotó: Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon. MTI/Kovács Attila
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szlávik János is nagyon izgatott az új tablettás gyógyszer miatt, ami az egyik fontos mérföldköve lehet a védekezésnek.

Szlávik a TV2 vendége volt hétfő reggel a Mokkában, ahol a nemrég jóváhagyott tablettás gyógyszerről is szó esett, amit a Pfizer fejlesztett ki a Covid ellen. Ez ismét egy olyan védekezés lehet, amely sokakat menthet meg attól, hogy kórházba kerüljön.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

„Az utóbbi hetek első jó híre az omikron mellett, hogy van már olyan tablettánk, amivel a betegeket lehet gyógyítani, és nagy valószínűség szerint meg lehet akadályozni azt, hogy egy rizikócsoportba tartozó beteg kórházba kerüljön.”

„Ez nagyon fontos dolog, hiszen a koronavírussal pont ez a baj, embereket kórházba kényszerít, intenzív osztályra, lélegeztetőgépre, és sajnos időnként halálos.” – folytatta a válaszát Szlávik.

„Ez a tabletta ezt nagyon jól meg tudja akadályozni. Remélem, hogy a következő hetekben Európába, és így Magyarországra is eljut.” – mondta el a fontos információk részeként a magyar szakértő.

Szlávik jó híreket is hozott az omikronról, de az oltatlanok még mindig veszélyben vannak

„Minden gyógyszernek megvannak a javallatai és ellenjavallatai. Ennek a gyógyszernek az a javallata, ha valaki megfertőződik, és a betegség elején van, az első néhány napban – lázas, köhög, diagnosztizálják nála a fertőzést, és úgy tűnik, hogy nála a betegség súlyos lefolyású lehet – cukorbeteg, magas vérnyomás, stb, azonnal el kell kezdeni, ez a javallata.”

„Egyelőre ennyit tudunk, aztán később lehet kiderül, megelőzésre is jó, vagy ha minden nap beszedjük, akkor nem fertőződünk meg. Egyelőre ott tartunk, hogy csak kezelésre való a rizikócsoportba tartozó embereknek.”