Többen hiú ábrándba eshetnek az antitest méregetéstől, Szlávik elmondta, miért

Fotó: Oltópont az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetnél 2021. november 20-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. november 22. - 17:44

Szlávik János ismét tiszta vizet öntött a pohárba az antitestszintek méregetése kapcsán, ami hiú ábrándot táplálhat az emberekben, miközben az oltás felvétele nyújt biztonságot.

Állandó kérdést jelent az emberek között, hogy megnézessék-e az antitestszintjüket vagy sem. „Ugye addig, amíg a tudomány nem bizonyítja be azt, hogy a magas antitestszint megvéd bennünket a betegségtől, addig én nem tudom azt mondani, hogy az emberek viselkedését az antitestszint határozza meg.” – kezdte a válaszát a témában Szlávik a Mokka vendégeként.

Szlávik a kórházában pontosan lát olyan embereket, akiknek magas az antiteste, mégis megbetegednek, de vannak olyanok is,akikben nincs antitest, mégsem kapják el a vírust. A kérdés sokkal bonyolultabb ennél, és továbbra is az oltás jelenti az egyetlen igazi megoldást.

„Látok magas antitesttel megbetegedő embereket, és látok nagyon sok olyan embert szerencsére, akiben nincs antitest, és mégsem betegszik meg. Ez egy sokkal bonyolultabb dolog.”

Szlávik elmondta, milyen karácsonyunk lehet

„Biztos, hogy van valami korreláció, egy nagyon magas antitestszint nyilván jelent valamit a fertőzés szempontjából, de nem ez kell, hogy meghatározza az oltási rendet, hanem az idő.”

„Amennyi idő eltelik az első vagy második oltásoktól, ezt követően kell felvenni a harmadikat, ugye négy-hat hónappal a második oltás beadása után. Nem az antitestszintet kell ellenőriztetni, hiszen egy hiú ábránd az, hogy nekem magas az antitestem, akkor nem fertőződhetek meg. Ez nem így van!”