Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Szíriai védelmi minisztérium: újabb rakétatámadás érte az aleppói repülőteret

Fotó: A SyrianAir szíriai légitársaság egyik Airbus A320-232 utasszállító repülőgépéről készített légi felvételen az aleppói citadella látható 2020. február 19-én. MTI/EPA/Juszef Badaui
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy meg nem nevezett katonai tisztviselő állítása szerint egyelőre nem tudni, vannak-e halálesetek vagy sebesültek, de az tény, hogy a csapás számos kárt okozott.

A szíriai védelmi minisztérium közleményéből kiderül, miszerint izraeli légitámadás érte az aleppói nemzetközi repülőteret, ami jelentős károkat okozott, egyben a második csapás volt ebben a hónapban, míg fél éven belül a harmadik.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Az Associated Press szerint a szerdán kora reggel közzétett jelentésben kifejtették, hogy az izraeli erők több rakétát indítottak a Földközi-tengerről, Latakia városától nyugatra, egészen pontosan hajnali 3 óra 55 perckor.

A SANA állami hírügynökség egy meg nem nevezett katonai tisztviselőre hivatkozva azt írta, egyelőre nem tudni, a támadás következtében voltak-e halálesetek vagy sebesültek, az izraeli hadsereg pedig nem kívánta kommentálni a történteket – írta az Al Jazeera.

Az aleppói nemzetközi repülőtér fontos csatornának számít az országba irányuló humanitárius segélyek szempontjából, miután február elején egy 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíria északnyugati részét, ami több mint 50 ezer ártatlan halálát követelte.

A legutóbbi izraeli támadás március 7-én történt, amikor több rakétát lőttek a repülőtér irányába, ám a szíriai légvédelemnek sikerült megsemmisíteni közülük többet is, ennek ellenére számos kár keletkezett, például a kifutópálya is jelentősen megrongálódott.