Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

Fotó: MTI/EPA/Yahya Nemah
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 8. - 20:17

Az orosz békefenntartó egységek a szíriai hadjárat befejezése után is folytatja a kijelölt feladatok teljesítését, és nem hagyták el a területet. 

Terroristák és fehér sisakos aktivisták hamis videókat forgatnak a szíriai Idlíb kormányzóságban, hogy később azzal vádolják az orosz erőket és a szíriai kormánycsapatokat, hogy csapásokat mértek civilekre – közölte vasárnap Oleg Jegorov, az orosz védelmi minisztérium illetékes részlegének a vezetője.

„Az Ellenzéki Felek Megbékélési Központjához beérkezett jelentések szerint a Dzsabhat al-Nuszra terrorcsoport harcosai a Fehér Sisak nevű ál-humanitárius szervezettel közösen hamis videókat forgatnak az Idlíb kormányzóságban lévő Qitan településen” – jelentette ki. 

Hozzátette: ezt azért csinálják, hogy „később azzal vádolják az orosz légierőt és a szíriai kormánycsapatokat, hogy csapásokat mértek civilekre és polgári infrastruktúrára”.   

Az orosz megbékélési központ a szíriai katonai hadjárat befejezése után is ellátja a kijelölt feladatokat – írja a TASZSZ

A központ tisztjei rendszeresen járják az ország felszabadított területeit, hogy felmérjék a civilek helyzetét és humanitárius segítséget nyújtsanak. Az orosz hadsereg fő erőfeszítései most az otthonaikba visszatérő menekültek segítésére és a civilek evakuálására összpontosulnak a de-eszkalációs zónákból.