Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Szinte csoda, hogy felépült a pomázi fiatal, akit tavaly ősszel gázolt el a HÉV

TÉMÁK:
#Baleset #gázolás
Budapest, 2022. október 7. Szentendre felõl érkezõ szerelvény a H5-ös HÉV (250-es vasútvonal; 2011-ig szentendrei HÉV), a fõváros legforgalmasabb elõvárosi vasútvonalának Tímár utcai megállójában. A szerelvényeket a MÁV-HÉV Helyiérdekû Vasút Zrt. közlekedteti a Innovációs és Technológiai Minisztérium megrendelésére a Batthyány tér és Szentendre, illetve betétjáratként Békásmegyer között. A H5-ös számot 2011. május 1-tõl viseli. MTVA/Bizományosi: Róka László
Baleset

Bense Róbert

Szerkesztő

Hamarosan véget ér a rehabilitációja annak a 17 éves fiúnak, aki figyelmetlenségből lépett a szerelvény elé.

A baleset reggelén nagyon fáradtam indultam otthonról, mert előtte egész éjjel nem aludtam, mivel borzalmasan köhögtem. Hogy a napom ne induljon unalmasan, zenét hallgattam, ráadásul félálomban is voltam, ezért nem vettem észre az érkező HÉV-et” – mondta Matyi a Borsnak.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A fiú a gázolást követően eszméletét vesztette, már csak akkor tért magához, amikor a tűzoltók bemásztak a HÉV alá, hogy kiszabadítsák. A mentőhelikopterre még emlékszik, csakúgy, mint a műtét előtti percekre, az azt követő hetekről azonban már nincsenek emlékei.

Csaknem hétórás műtéttel mentették meg az életét, ám ezt követően kómába esett a fiatal fiú, aki az ébredés utáni időszakot sem tudja felidézni. Azóta szerencsére rohamosan javult az állapota, mint mondta, a bicegéstől eltekintve szinte teljesen helyrejött.

„A hobbim a testépítés volt, remélem, előbb-utóbb a konditerembe is visszatérhetek. Jelenleg 60 kiló vagyok. A műtétek hatására viszont nőttem 5 centit” – tette hozzá.

A fiú családja megkönnyebbült, hiszen a legrosszabb eshetőség szerencsére nem vált valóra, néhány héten belül pedig már Matyi a rehabilitációja is véget ér, ha minden jól megy, évet sem kell ismételnie.