Halálbüntetést kapott az a férfi, akinél 1 kilogramm marihuánát találtak

Indonéz rendfenntartók felszámolnak egy kannabiszültetvényt az észak-szumátrai Seulawah-hegy lábánál 2019. március 14-én. A hadsereg és Aceh Besar kormányzóság kábítószerellenes rendõrsége közös mûveletében legalább ezer hektárnyi illegálisan termesztett vadkendert pusztítottak el. Aceh Besar az indonéz szigetvilág legnagyobb és legjobb minõségû kannabiszt adó térsége. MTI/EPA/Hotli Simanjuntak
not image

Nagy Noel

2021. október 16. - 20:59

Annak ellenére, hogy a globális pénzügyi központok egyike és a rejtélyes pénzügyi ügyletek bölcsője lett Szingapúr, jogilag és politikailag egy meglehetősen autoriter államnak tekinthető.

Ennek egyik megnyilvánulásáról a Channel News Asia számolt be, miszerint egy férfi még három év 1 kilogramm kannabiszt próbált Malajziából Szingapúrba csempészni. A férfi végül lebukott, a bíróság pedig kegyetlen büntetést szabott ki rá.

A 41 éves Omar Yacob Bamadhaj ugyanis még februárban halálbüntetést kapott ezért a tettéért, ami ellen nem meglepő módon fellebbezést nyújtott be. Pénteken viszont megszületett az ítélet, miszerint fenntartották a férfi halálbüntetését.

Omar először egyébként azt mondta a hatóságoknak, hogy gyógynövényeket tartalmaz a csomag, amit találtak nála, végül azonban lebukását követően be kellett ismernie, hogy valóban marihuánáról van szó és azért folyamodott ehhez, mert nem volt pénze.

Később a férfi pedig elmondta, hogy a beismerő vallomását kikényszerítették, ugyanis a hatóságok megfenyegették őt. Mint fogalmazott, megdobták egy tollal, majd azzal fenyegették, hogy:

„Amennyiben nem vallod be, téged és apádat is felakasztjuk”