Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

A magyar kormány nem akar adóemelést, és visszautasítják a franciák feltételezését

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
not image

Takács Petra

2022. július 2. - 17:45

Szijjártó Péter magyar külügyminisztert ezúttal is egyértelművé tette a dolgot, most a globális minimumadó kapcsán, mert a francia pénzügyminiszter igencsak furcsán nyilatkozott.

Szijjártó sem támogatja a globális minimumadót, miközben az újabb és újabb orosz szankciókkal az EU saját magát lövi lábon. Nagyon észnél kell lenni, mert rengeteg emberről van szó Európában, akik egyre nagyobb nyomás alá kerülnek az inflációval.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

„Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet. Ebben a helyzetben a termelő vállalatok adóterheinek növelése tovább rombolná Európa versenyképességét és munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.” – írta a posztjában Szijjártó.

A magyar külügyminisztert szerint pontosan emiatt ellenzik a globális minimumadó bevezetését Európában, miközben ez az egyik legnagyobb adóemelést eredményezné Magyarország. A magyar kormány pedig eddig a csökkentésre koncentrált, nem az adók emelésére, így ez nem járható út.

„Mi ezért ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését, ráadásul az Magyarországon járna az egyik legnagyobb adóemeléssel. Mi tizenkét éve folyamatosan csökkentjük a munkára és a vállalkozásokra rakódó adóterheket, és nem is akarunk változtatni ezen az irányon.”

Szijjártó visszautasítja azt, amit a francia pénzügyminiszter mondott, miszerint a magyar kormán y ellenkezésének hátterében valami más típusú ügy áll. Tisztelettel kérik a francia barátaikat, hogy ne keverjék össze az össze nem illő dolgokat.

„Tegnap Franciaország pénzügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a mi ellenkezésünk hátterében valamilyen más típusú ügy áll. Mi ezt a feltételezést visszautasítjuk, mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat. Tisztelettel kérjük francia barátainkat, hogy ők se tegyék! Az adóemelésre viszont továbbra is nemet mondunk!”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.