Szigorít a MOL, változnak a tankolás szabályai

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 24. - 07:41

Több benzinkút hivatalos oldalán már megjelent csütörtök este a tájékoztatás. 

A 24.hu arról számolt be, hogy péntektől új rendszer lép életbe a MOL benzinkutakon: magyar rendszámú személyautóba maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron, azon felül csak piaci áron, ahogy üzemanyagkannába is. 

Az értesülések megegyeznek azokkal a közösségi platformokon megjelent üzenetekkel, amelyeket a MOL benzinkutak tettek közzé. A kőszegi töltőállomás például azt írta, hogy  június 24-től kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. 

Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a piaci ár érvényes.

Abban az esetben, ha valaki járműve is és kannába is tankol egy tranzakció keretében, annak a teljes mennyiségre a piaci árat kell megfizetni. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is változik: A piaci árú benzinért bruttó 7 forinttal kell majd kevesebbet fizetni, míg a gázolaj piaci ára bruttó 7 forinttal emelkedik pénteken.

Bár a hatósági árak továbbra is 480 forinton vannak, a piaci ára a 95-ös benzinnek már 779 forint, míg a gázolajé 833 forint.