Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Jelentés: Szibériába és az Észak-sarkra küldhetnek 100 ezer ukránt

Az orosz hadsereg által szervezett sajtótúra során készített kép helyi lakosokról a törmelékkel borított Mira sugárúton Mariupolban 2022. április 12-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Nagy Noel

2022. április 13. - 15:55

Aggasztó jelentés látott napvilágot a brit sajtóban, amely a legsötétebb kommunista időket idéző deportálásokat vetít előre.

Az iNews értesülései szerint ugyanis az oroszok azt tervezik, hogy legalább 100 ezer ukránt küldenek Szibériába és az Északi-sarkra, a Föld legzordabb helyszíneire. Erre már Volodimir Zelenszkij is figyelmeztetett, hogy az oroszok már „szűrőtáborokat” állítottak fel.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Az iNews egy Kreml-dokumentumra hivatkozva számolt be arról, hogy az orosz kormány egy rendeletet fogadott el múlt hónapban, amelynek értelmében 95 739 ukrán állampolgárt tudnak Oroszország távoli régióiba számítani.

A dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy az ukránokat nem fogják a legnagyobb városokba, mint Moszkvába és Szentpétervárra küldeni, hanem több ezer kilométernyire az otthonuktól, távol eső régiókba.

Az iNews beszámolója szerint ilyen a szibériai Magdan városa, az északi-sarkköri Murmanszk kikötővárosa, valamint a Kaukázusban található Csecsenföld, Ingusföld és Dagesztán. Néhány ukránt akár a Japántól északra található Sakhalin-szigetre is küldhetik.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A szibériai és sarkköri zord körülmények mellett Csecsenföld, Dagesztán és Ingusföld azért is veszélyes az ukránok számára, mert ezen régiókból nagy számban érkeztek katonák Ukrajnába harcolni, így jelentősen veszélyeztetve lehetnek a kisebbségi jogaik.

Volodimir Zelenszkij pedig már korábban figyelmeztetett, hogy tömegesen deportálhatnak ukránokat Oroszországba, ezt a mariupoli városi tanács is megerősítette. A helyi önkormányzat úgy becsülte, körülbelül 20 ezer embert deportáltak a városból.

A legsötétebb kommunista időket idéző módszer pedig már számos beszámoló alapján megerősítésre került, többen számoltak be arról, hogy úgynevezett szűrőtáborokba vitték őket, ahol ujjlenyomatot és biometrikus adatokat vettek le tőlük.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.