Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Szeverodonyeck már maga a pokol: félelmetes videón az utcai harcok (videó)

Fotó: Ukrán katona egy lőállásnak használt épületben a keleti fronton, a Donyec-medencében fekvő Szeverodoneckben 2022. június 9-én. Az orosz erők május 29-én vették ostrom alá a várost. MTI/AP/Olekszandr Ratusnyak
not image

Hujber Dávid

2022. június 14. - 08:40

Az ukrán katonák nagyon nehéz helyzetben vannak, Mariupol után Szeverodonyeckben kell ádáz utcai harcokat vívniuk az oroszokkal.

Oroszország hosszú heteken át nem bírta bevenni az ukrán kikötővárost, amit időközben rommá bombáztak. Nem maradt ép épület Mariupolban, ahol a holttestek már elkezdték megfertőzni az ivóvizet, és terjedésnek indult a kolera.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Egy ideje teljes orosz fennhatóság alá került a terület, röviddel azután, hogy az összes ukrán katona megadta magát a helyi acélgyárban. 2500 ukrán került onnan hadifogságba, és nem kizárt, hogy egyes tagokra halálbüntetés várhat.

Hasonlóan pokoli helyzet alakult ki Szeverodonyeckben, ahol utcáról utcára lövik egymást az ukrán és orosz katonák. Szinte megállás nélkül lőnek egymásra, mondhatni csak akkor van csend a környéken, ha valaki tárat cserél.

Szeverodonyeck pillanatnyilag a legsúlyosabban érintett terület, az oroszok szép lassan újabb területeket vehetnek az ellenőrzésük alá. Azok az ukránok, akik életben vannak a katonák közül, még harcolnak.

Erre a linkre kattintva egy egy olyan videót láthatunk a helyszínről, ami megmutatja, hogy milyen pokoliak a körülmények Szeverodonyeckben. Senki sincs biztonságban, a fegyverek pedig egyre fogynak az ukránok oldaláról, akik túlerővel szemben harcolnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.