Ki kell vonni Szeverodonyeckből az ukrán csapatokat

Fotó: EPA/Olekszandr Ratusnijak
not image

Nagy Noel

2022. június 24. - 08:46

Amennyiben nem sikerül még az utolsó pillanatban a helyzetet, akkor érzékeny veszteséget fognak szenvedni az ukránok.

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye katonai kormányzója megerősítette, hogy minden bizonnyal ki kell vonni az ukrán csapatokat Szeverodonyeckből – írja a The Guardian. Mint Hajdaj fogalmazott, a jelenlegi helyzetnek nincs értelme:

„Sajnos ki kell vonnunk majd a hadsereget Szeverodonyeckből, mert a széttöredezett és meggyengült pozíciókban való maradásnak nincs értelme – folyamatosan növekszik a halálos áldozatok száma”

Hajdaj később egy ukrán televízió megkeresésére megerősítette a döntést és elismételte, hogy amikor darabokra töredeznek a pozíciók, akkor semmi értelme ott maradni csak azért, hogy ott legyenek.

A luhanszki katonai kormányzó kiemelte, hogy a városban a lakóházak 90 százaléka teljesen megsemmisült vagy károsodott, az oroszok folyamatos bombázása miatt Szeverodonyeck számottevő része megsemmisült.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A népirtást elkövető orosz hadsereg ezzel óriási stratégiai győzelmet arathat, ugyanis ezzel az utolsó nagy, Luhanszk megyei erődítményét veheti be az ukrán hadseregnek. Már csak Liszicsanszk áll a lábán, ám a jóslatok szerint az sem sokáig.

Ezzel a megszálló-népirtó csapatok gyakorlatilag teljes Luhanszk megyét elfoglalják, a civil lakosság a Kreml irányítása alá kerül. Ráadásul innentől kezdve az oroszok tudnak Donyeck megyére fókuszálni, ami azt is jelenti, hogy hónapokon belül az egész Donbasszt kisajátíthatják.