Dollár
394,95 Ft
Euró
417,78 Ft
Font
484,26 Ft
Bitcoin
17,215 $

Az ukránok szerint két-három nap alatt megtisztíthatnák Szeverodonyecket a nyugati „csodafegyverekkel”

Fotó: Önkéntesek takarítják a törmeléket egy találatot kapott bevásárlóközpontnál a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. június 8-án, a várost ért újabb orosz támadás után. Ihor Terehov harkivi polgármester szerint az előző napi ágyúzásban egy ember életét vesztette és hárman megsérültek. MTI/EPA/SERGEY KOZLOV
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Erről beszélt Szerhij Haidai, Luhanszk ukrán kormányzója, aki szerint nagy szükség lenne ezekre a „csodafegyvernek” tartott nyugati nagy hatótávolságú rendszerekre.

Szeverodonyeck helyzete továbbra is aggasztó, mint korábban Mariupol, amit időközben elfoglalt Oroszország, és napi szinten 50-100 holttestet ásnak ki a törmelékek alól. Akárcsak korábban az ukrán kikötővárosban, jelenleg Szijjerodonyeckből is lehetetlen evakuálni az embereket, ahol heves harcok folynak.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Erről Luhanszk ukrán kormányzója beszélt, hozzátéve, ha rendelkeznének a Nyugattól kért nagy hatótávolságú fegyverekkel, akkor két-három nap elegendő lenne ahhoz, hogy megtisztítsák a területet, és egész Szeverodonyecket.

A The Guardian arról ír, hogy a kormányzó szerint csak akkor van szünet Szeverodonyeckben, amikor újratöltik a fegyvereket. Mindenhol folynak a harcok, és Haidai szerint az oroszok ragaszkodnak a primitív taktikájukhoz, ami heves tüzérségi tüzet jelent, majd áttörési kísérletekkel operálnak.

„Ugyanez történt a már elpusztított Rubizhne és Popasna településeken.” Emiatt is lenne nagy szükségük a nagy hatótávolságú fegyverekre, mert ebben az esetben le tudnák győzni az oroszokat, akik nehezen tudnának mit tenni a nyugati technikával szemben.

Nemcsak az evakuálás lehetetlen jelenleg Szeverodonyeckben, hanem az áruszállítás is, de jelenleg a kórházban minden szükséges eszköz rendelkezésre áll a sebesültek állapotának stabilizálásához. Az oroszok közben folyamatosan tüzelnek, rombolnak és addig nem állnak le, amíg át nem veszik az irányítást.