Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Minden hidat leromboltak Szeverodonyeck felé, nem lehet kimenekíteni a civileket

Fotó: Orosz katona a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert "Donyecki Népköztársaság" ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült. MTI/AP
not image

Hujber Dávid

2022. június 13. - 20:50

Azok a civilek, akik Szeverodonyeckben élnek, gyakorlatilag a kilátástalansággal szembesülnek, és nem tudnak elmenekülni.

Szeverodonyeckben továbbra is heves harcok dúlnak, de miután az oroszok abszolúte túlerőben vannak, csak idő kérdése lehet, hogy mikor veszik át a teljes kontrollt. Hasonló a helyzet, mint Mariupolban volt, ahol hosszú heteken át ölték egymást az ukránok és az oroszok.

Soron kívül Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

Most Szeverodonyeckben zajlanak véres utcai harcok, miközben a civilek nem hagyhatják el a várost. Pontosabban mondva még csak esélyük sincs erre, miután immáron minden hidat leromboltak, amin keresztül távozni tudnának.

Erről Szerhij Haidai helyi kormányzó számolt be, bár szerinte még mindig van némi bejárás a városba. Ugyanakkor ilyen körülmények mellett nem lehetséges kimenekíteni a civileket, akik közül sok ezren várnak arra, hogy azonnal távozhassanak.

A Sky News arról számolt be, hogy egy Telegram-üzenet szerint Oroszország egyelőre nem szerezte meg a teljes ellenőrzést a terület felett, aminek egy része továbbra is Ukrajna kontrollja alatt áll.

A Sky tudósítója is arról jelentett, hogy folyamatosak az utcai harcok az oroszok és az ukrán erők között, hogy övék legyen a város. Szeverodonyeck stratégiai szempontból fontos terület, a keleti Luhanszk-régió egyik utolsó városa, amit még nem foglaltak el teljesen az oroszok.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.