Nagy Noel

2021.04.16

Jó hírek érkeztek egy szájon át beadható koronavírus-vakcináról

Tabletta formájú koronavírus-vakcina van készülőben, mely az állatkísérletek során ígéretes eredményeket mutatott, és az év második felében már az emberi kísérletekről is lesznek eredmények.

2021.04.16

Így fog zajlani az ellenzéki előválasztás

Friss sajtóértesülések szerint megvan a pontos menetrendje az ellenzéki előválasztásoknak, mellyel kiválasztják, hogy az egyéni választókerületekben és a miniszterelnökségért ki hívja ki a Fidesz-KDNP kormánykoalíciót.

2021.04.16

Újabb kínai vakcina mutat kiemelt hatékonyságot

A chilei oltási programból levont következtetések alapján a kínai Sinovac Biotech által fejlesztett CoronaVac nevű koronavírus-vakcina 67 százalékos hatékonysággal előzi meg a tünetes, 80 százalékos hatékonysággal pedig a halálos kimenetelű fertőzéseket.

2021.04.16

Kedden tudjuk meg, hogy biztonságos-e a Janssen-vakcina

Vizsgálat indult az amerikai Johnson & Johnson amerikai gyógyszervállalathoz tartozó Janssen által fejlesztett koronavírus-vakcina kapcsán, miután több esetben vérrögképződésről számoltak be.

2021.04.16

Riválisai segítségét kérte a Johnson & Johnson a vérrögök kivizsgálására, akik nem voltak hajlandók együttműködni

Zárt ajtók mögött felkereste az amerikai Johnson & Johnson nevű gyógyszervállalat a koronavírus-vakcinák terén rivális cégeket, hogy vizsgálják ki közösen a vérrögképződés kockázatát és a vakcinák biztonságosságát, ám ebben ők nem bizonyultak partnernek.

2021.04.16

Gulyás elárulta, mire tervezi költeni a kormány a 15 ezer milliárd forintnyi uniós pénzt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelőnek adott interjújában beszélt több témáról, többek között az uniós támogatások elosztásáról.

2021.04.15

Gulyás Gergely elárulta, mikor térhetünk vissza a normális életünkhöz

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelőnek adott interjújában tippelte meg, mikor térhetünk vissza a normálisra emlékeztető élethez.

2021.04.15

Ennyi magyar sportoló nem oltatta be magát azok közül, akik Olimpiára készülnek

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára elmondta, a 2020-as (immáron 21-es) Tokiói Olimpiára készülő magyar sportolók közül 103-an nem éltek a koronavírus-vakcina lehetőségével.

2021.04.15

Gulyás reagált az Orvosi Kamara és a PDSZ felvetéseire

A bizonyos oltási mérföldkövek elérésével fokozatosan megkezdte az újranyitást Magyarország, ám többek szerint még korai nagyobb nyitásokba kezdeni.

2021.04.15

Orosz külügyminiszter: fel kell hagyni a nyugati fizetési rendszerek használatával

Szergej Lavrov külügyminiszter bejelentette, Oroszország meg fogja tenni a szükséges lépéseket, hogy gazdaságát minél inkább függetlenítse a dollártól és tranzakcióit inkább a nemzeti valutában bonyolítsa le.