Kornis Vivien

2021.04.17

Ilyen nincs: használt maszkokkal tömték tele egy indiai gyárban a matracokat

Érdekes módszert talált ki egy indiai matracgyár tulajdonosa a használt maszkok újrahasznosítására - a termékeit tömte ki vele.

2021.04.17

A koronavírus segített a nepáli orrszarvúállomány növekedésében

Jótt tett a nepáli orrszarvúállománynak a turizmus visszaszorulása, évtizedek óta nem élt ilyen sok állat az országban.

2021.04.16

1.7 milliárd dollárt költ az USA a koronavírus variánsaival szembeni harcra

1.7 milliárd dollárt különít el az Egyesült Államok kormánya a koronavírus különböző variánsaival szembeni harc támogatására.

2021.04.16

Újabb kutatás talált összefüggést a vörös húsok fogyasztása és a szívproblémák között

Egy újabb kutatás eredményei megerősítették, hogy a vörös és feldolgozott húsok nagyobb mennyiségben történő fogyasztása több területen is a szív- és érrendszer egészségének romlásához vezet.

2021.04.16

Új értelmet nyer a “vakcinaturizmus” a Maldív-szigeteken

Arra készül a Maldív-szigetek kormánya, hogy a teljes lakosság beoltása után beindítják a programot, melynek keretében az országba látogató turistáknak felajánlanák a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát.

2021.04.16

Koronavírus-fertőzések miatt halasztják el a Hertha mérkőzéseit

Dárdai mellett Hamzagic másodedző és két játékos is pozitív mintát adtak a koronavírus-teszten, így legalább két hétig karantéba kerül a csapat.

2021.04.16

Kiderült, mi lehet Benzema jövője a Real Madridnál

Karim Benzema nemsokára aláírhatja a szerződésének meghosszabbítását 2023-ig a Real Madriddal, és ha minden jól meg, még a szezon vége előtt sikerült megállapodniuk.

2021.04.16

Két autóbuszt is megpróbált elkötni egy férfi, nem jutott velük messzire

Italozás után próbált elkötni két autóbuszt is egy férfi Somogy megyében, állítása szerint csak egy körre akart velük elmenni,

2021.04.16

Kiterjedtebb sejtes immunválaszt vált ki az időseknél az AstraZeneca a második dózis után

Egy lektorálás előtt álló tanulmány szerint az AstraZeneca oltóanyagának második dózisának beadása után kiterjettebb sejtes immunválasz figyelhető meg az időseknél, mint a Pfizer vakcinájának esetében.

2021.04.16

Már tesztelik az osztrák-magyar fejlesztésű koronavírus elleni orrsprayt

A pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium és a bécsi Cebina biotechnológiai cég közösen fejleszt több koronavírus elleni készítményt, és ezek között egy orrspray is megtalálható, mely az eddigi eredmények alapján néhány nap alatt segít eltávolítani a vírust a szervezetből.