Borbély Fanni

2021.04.16

A harmadik hullám tetőzése még nem garancia arra, hogy nem lesz egy negyedik is

A koronavírus-járvány harmadik hulláma épp tetőzik Magyarországon, ez azonban nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, és csettintésre visszatérhetünk régi életünkhöz: bőven meglehet, hogy egy negyedik hullám is pusztító útjára indul.

2021.04.16

Ilyen még nem volt: Málta fog fizetni azoknak az utazóknak, akik szállást foglalnak a szigeten

Málta, a Földközi-tenger szigete Szicíliától délre, az ötcsillagos szállodát foglaló utazóknak foglalásonként legfeljebb 100 dollárt fizet – ösztönzést nyújtva a stílusos vakációra, ezzel is hozzájárulva a vendéglátás gazdaságához a koronavírus-járvány miatti leállításokat követően.

2021.04.16

Ezek a vírusok a legesélyesebbek a következő járvány kialakulására

Az online alkalmazás rangsorolja a vírusokat azáltal, hogy képesek-e állatokról emberekre terjedni és járványokat okozni.

2021.04.16

AstraZeneca kisokos: hogyan észlelhetjük a vérrög tüneteit, és mit tudunk tenni vele

A vérrögképződés az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának rendkívül ritka, de súlyos mellékhatása – jelentették be a szabályozók szerdán.

2021.04.15

A Pfizer vezérigazgatója szerint a harmadik dózis valószínűleg 12 hónapon belül szükségessé válik

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója szerint az embereknek "valószínűleg szükségük lesz" egy emlékeztető oltásra az elkövetkezendő 12 hónapban, valamint megosztotta, esélyes hogy ezentúl minden évben két oltásra lesz szükség.

2021.04.15

Vajon telepíthet-e Ukrajna amerikai fegyvereket az oroszok ellen?

Nos, technikailag a rakéták telepítésére vonatkozóan nincsenek meghatározva konkrét földrajzi korlátozások, mely azt jelenti, hogy az ukrán erők tulajdonképpen bármikor szállíthatják, telepíthetik és használhatják azokat.

2021.04.15

A teraszok nyitnak, de a maszkviselés és a kijárási tilalom továbbra is marad

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozó intézkedések egy része most feloldásra kerül: a vendéglátósok kinyithatják teraszaikat, és fogadhatnak vendégeket, de a maszkviselés és a kijárási tilalom egyelőre marad.

2021.04.15

A Pentagon új eljárásokat rendel el a szélsőségesek kiszűrésére

A Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter által elrendelt "azonnali lépések" új terveket tartalmaznak a veteránok felkutatására, akik csatlakoznak a fegyveres csoportokhoz.

2021.04.15

Bányai Gábor országgyűlési képviselő már 50 napja van lélegeztetőgépen

Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő már ötvenedik napja van lélegeztetőgépen, állapotáról a családja tett közzé egy bejegyzést a közösségi médiában.

2021.04.15

Kiderült, mi lenne Neymar, ha szögre akasztja a futballcipőjét

A brazil focista olyannyira rajong a játékért, hogy még saját kutyáját is Pókernek nevezte el.