Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Szerhij Hajdaj: halott orosz katonák egyenruháit kapják meg a luhanszki harcosok

Fotó: Az ukrajnai oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság milíciájának tagja egy BTR-80-as kerekes, kétéltű páncélozott szállítójármű mellett a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2022. november 22-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Alessandro Guerra
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tisztviselő szerint erre az a legnagyobb bizonyíték, hogy az állítólag friss egyenruhák zsebeiben más emberek vagyontárgyait lehetett megtalálni.

Szerhij Hajdaj, a régió kormányzója a hivatalos Telegram oldalán írt arról nemrégiben, miszerint a Luhanszki Népköztársaság harcosai a fronton elesett katonák egyenruháit kapják meg, mielőtt harcba küldik őket.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Elmondása alapján erre az a legnagyobb bizonyíték, hogy a luhanszki milíciák az állítólag friss egyenruhák zsebeiben más emberek vagyontárgyaira bukkantak, miután hozzájuk kerültek – számolt be a Portfolio.

Majd hozzátette, az is fontos információ, hogy egyéb, Oroszországból küldött katonai felszereléseket a luhanszki, helyi piacokon árulják a lakosok, azonban a kormányzó semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, amelyek alátámasztanák az ezzel kapcsolatos állításait.

Még ha igaz is lenne mindez, Moszkva valószínűleg sosem ismerne el ilyen jellegű tényeket, hiszen korábban is tagadtak már számtalan olyan hírt, amelyek rossz színben tüntették volna fel a hadsereget vagy az inváziót.

Egyes orosz kommentelők pedig igyekeztek lejáratni Hajdajt, amikor arra utaltak, hogy a tisztviselő valószínűleg a Netflixen nemrég leadott, a Nyugaton a helyzet változatlan című filmet nézte, és az alapján merített ihletet a kijelentéseihez.