Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Szergej Lavrov szerint hasonló a mostani helyzet a kubai rakétaválsághoz

New York, 2022. szeptember 22. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának az ukrajnai háború miatt összehívott ülésén a világszervezet New York-i székházában 2022. szeptember 22-én. MTI/EPA/Justin Lane

Bense Róbert

2022. október 31. - 10:19

Az orosz külügyminiszter abban bízik, hogy Joe Bidennek megvan a bölcsessége ahhoz, hogy kezelje a kialakult helyzetet.

Szergej Lavrov külügyminiszter a kubai rakétaválságról szóló orosz állami televíziós dokumentumfilmben adott interjújában azt mondta, hogy vannak hasonlóságok az 1962-es eseményekhez mérten.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Véleménye szerint főleg az, hogy Oroszországot most is nyugati fegyverekkel fenyegetik. A hidegháború egyik legforróbb eseménye alkalmával azonban végül mindkét belátta, hogy egy nukleáris konfliktusnak nincs győztese.

“Ez a szituáció nagyon nyugtalanító. Remélem, hogy a mai helyzetben Joe Biden elnöknek több lehetősége lesz megérteni, hogy ki és hogyan ad parancsokat” – tette hozzá Szergej Lavrov.

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője nem kívánta kommentálni Lavrov kijelentéseit, de továbbra is úgy vélekedik, hogy kulcsfontosságú a Moszkvával való kommunikációs vonalak nyitva tartása – írja a Sky News.

Oroszország ukrajnai inváziója egyértelműen a legnagyobb konfrontációt jelenti „kelet” és „nyugat” között, hasonlóan a szovjet-amerikai viszony legsötétebb éveihez.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.