18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Mióta itt jártál:

Horror Kongóban: szeretője megmérgezte, majd egy krokodiloktól hemzsegő folyóba dobta

Fotó: Unsplash/Thomas Couillard
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szörnyű eset a Kongói Köztársaságban történt: egy ausztrál tanárt állítólag szeretője megmérgezte, majd megetette a krokodilokkal.

A Newsweek jelentése szerint az 57 éves Mark Ciavarella 6 éven át dolgozott Kongóban angol- és zenetanárként, majd tavaly október 26-án bejelentették rejtélyes eltűnését. A BrazzaNews helyi portál által tavaly novemberben a Facebookra feltöltött egyik videón Ciavarella állítólagos gyilkosa, vagyis a szeretője, Clement Bebeka és egy másik férfi látható.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Bebeka a videón részletesen leírja a kongói újságíróknak és a hatóságoknak, hogyan mérgezték meg Ciavarellát, hogy 35 percig tartott a halála, és hogyan csomagolták be a holttestét, majd dobták be a krokodiloktól hemzsegő Kongó folyóba.

A Newsweek megjegyezte, nem tudta függetlenül ellenőrizni a felvételt és a kongói hatóságok sem tudtak nyilatkozni az ügyről, ezért a portál megkereste a Kongói Köztársaság amerikai nagykövetségét, hogy nyilatkozzon az ügyben, ám egyelőre tőlük sem kaptak választ.

Állítólag így történt a szörnyű gyilkosság

Mark testvére, Darren Ciavarella a News Corpnak nyilatkozva úgy fogalmazott:

“Ha baleset érte volna, vagy beteg lett volna, sokkal könnyebb lenne feldolgozni, de az a tény, hogy állítólag megölték és megetették a krokodilokkal, felemészt minket. Túl fájdalmas elképzelni az utolsó pillanatait. Teljesen össze vagyunk törve.”

Bebeka és Mark Pointe Noire-ba éltek együtt, mely pár száz kilométerre fekszik az ország fővárosától, Brazzaville-től. Az ominózus videón Bebeka állítja, hogy egy barátja mérget kevert Mark italába, miután megtudták, hogy azt fontolgatja, visszatér Ausztráliába – Bebeka végig ott állt a férfi mellett, és végignézte, ahogy elfogyasztja a mérgezett italt.

Bebeka a videóban közölte:

“2016 óta éltem együtt Markkal. Egy ideig tanárként dolgozott itt. Felhívott, hogy elmondja, visszamegy Ausztráliába, mert lejárt az amerikai szerződése az iskolával, és a Francia Intézetben fog tanítani. Eljöttem Brazzaville-be a lakásba … és láttam őt egy barátommal. A barátom azt mondta, hogy Mark el fogja hagyni az országot, és minket itt fog hagyni a nagy semmivel, és erre azt mondta, hogy szükségünk van valamire, amiből hasznot húzhatunk. Azt mondta, hogy van egy ötlete.”

Bebeka a későbbiekben részletesen leírta, hogy végignézte, ahogy Mark elfogyasztja a mérgezett italt, majd meghal:

“Miután megitta a mérget, elaludt, és körülbelül 35 perc múlva meghalt. A szemem láttára történt. Nem, nem avatkoztam bele, és a barátom azt mondta, hogy szükségünk van a pénzére és a bankkártyáira is. Pénz nem volt nála, de a bankkártyáin igen.”

Miután a férfi meghalt, Bebeka elmondása szerint ő és a gyilkosságot kitervelő barátja, valamint egy harmadik fél az ágyneműbe csomagolták a holttestet, majd bedobták a Kongó folyóba:

“Betettük a holttestet az autóba, és bedobtuk a vízbe. A holttestet egy lepedőbe csomagoltuk, aztán elmentem a rendőrségre, hogy bejelentsem Mark eltűnését.”

A kegyetlen gyilkosságot az áldozat családja még mindig nem tudta feldolgozni, hiszen minden erőfeszítés ellenére sem találták meg a holttestet a hatóságok, és nagy valószínűséggel soha nem is fog előkerülni, mivel a folyóban hemzsegnek a krokodilok. Bebekát gyilkossággal vádolják, és sajtóértesülések szerint márciusban áll bíróság elé a fővárosban.