18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Szerelmi bánat miatt vethetett véget életének a metró elé ugró 16 éves lány

Fotó: Unsplash/ Liset Verhaar
not image

Takács Petra

2021. október 13. - 16:19

Bár azt csak találgatni lehet, mi állhat a tragédia hátterében, a lány egy közeli barátja szerint szerelmi bánat lehetett az öngyilkosság oka.

Metró elé vetette magát egy fiatal lány hétfőn, a kora esti órákban a Széll Kálmán téren. A 16 éves fiatal Nagykovácsiban élt családjával, és egy fővárosi gimnázium média tagozatán tanult, kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkezett. 

Az egyik szemtanú szerint, aki éppen a fiatal lány mellett állt, a tinédzser először letette táskáját a földre, majd közelebb ment a metróárokhoz, feltételezhetően azért, hogy meg tudja állapítani, mikor jön a jármű. A tragédia szemtanúja szerint a lány hátrébb lépett, majd amikor a szerelvény közelebb ért, nekifutásból elé vetette magát. A szemtanú elmondta, borzasztó látvány volt, és még mindig a történtek hatása alatt áll. 

Az elhunyt tinédzser édesanyja egy Bibliából származó idézettel búcsúzott gyermekétől közösségi oldalán: “Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. 16. életévében elment a mi kis szeretetgombócunk!” A Blikk beszámolója szerint a gyászoló édesanyja bejegyzése alatt hamarosan több száz ember fejezte ki részvétét, és többen arról beszéltek, mennyi szeretetet, mennyi törődést kapott a lány a családjától. 

A lapnak egy közeli barát elmondta, hogy úgy véli, szerelmi bánat állhat a lány öngyilkosságának hátterében, ugyanakkor a Blikk felhívta rá a figyelmet, hogy a tragédia okát csupán találgatni lehet. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére közölte, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás során vizsgálják. A Blikk értesülései szerint a metrómegálló biztonsági kamerája rögzítette a történteket, így a felvételek alapján rekonstruálhatóvá válik, hogyan történt a tragédia.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.