Szerdán visszatér a napsütés, ám záporok még előfordulhatnak

Fotó: Unsplash/Sam Schooler
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Éjszaka javarészt megszűnik a borult idő és az esőzés, majd szerdán napközben napsütésre van kilátás, ám egyes területeken még előfordulhatnak záporok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, és a sok napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon záporok, esetleg a Nyugat-Dunántúlon zivatarok előfordulhatnak.

Az északkeleti, keleti tájakon azonban egész nap borult maradhat az idő, és további eső valószínű, amely csak az éjszaka első felére szűnik meg mindenütt.

Szerdán alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti tájakon helyenként jobban összeállhat a felhőzet. Záporok elsősorban a keleti összeáramlás mentén, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati részein fordulhatnak elő.

Az északnyugati szél kedden és szerdán napközben is többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, de néhol ennél hidegebb sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 17 fok között alakul.