Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

A ködös reggel után napos idő vár ránk szerdán, akár 17 fok is lehet

Fotó: Unsplash/mosi knife
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a reggeli tájat még köd fogja borítani szerdán, napközben napsütésre számíthatunk, eső nem valószínű, ám délutánra megvastagodhat a felhőzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az ország nagyobb részén derült, napos idő várható, több gomolyfelhő az északkeleti tájakon lehet. Éjjel az ország döntő részén derült lesz az ég, de több helyen párássá válik a levegő, főként a Dráva mentén köd, az északkeleti tájakon rétegfelhőzet is képződhet.

Szerdán a pára, ködfoltok és rétegfelhőzet megszűnik a délelőtt folyamán, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Késő délutántól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű.

A nyugati, északnyugati szél kedden a nyugati, délnyugati tájak kivételével nagy területen lesz erős, a hegyvidékeken viharos széllökések is lehetnek. Késő délutántól veszít erejéből a szél, szerdán már mindenütt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű, a derült, fagyzugos tájakon ennél hidegebb, míg a tavak, belvárosi területek környezetében melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.