Szerbiában pénzjutalmat kínálnak azoknak, akik beoltatják magukat

Aleksandar Vucic szerb elnök egy ampulla szérumot fog a belgrádi Torlak virológiai intézet elõtt 2021. április 15-én, miután bejelentették, hogy az intézetben megkezdõdött az új koronavírus elleni orosz oltóanyag, a Szputnyik V elõállításának próbája. A tényleges gyártás a tervek szerint május 20-án indul meg. MTI/EPA/Andrej Cukic
not image

Borbély Fanni

2021. május 5. - 16:12

A szerb elnök egy új stratégiával kívánja fellendíteni az ország oltási kedvét.

Szerbiában pénzjutalommal kívánják fellendíteni a lakosság oltási hajlandóságát, azonban nem csak azok kapnak jutalmat, akik be fogják oltatni magukat, annak is jár a pénz, aki már beoltatta magát.

Aleksandar Vucic szerb elnök jelentette be, hogy minden olyan 16 évesnél idősebb szerb állampolgár, aki május 30-ig beoltatja magát, egyszeri, 3000 dínáros (9200 forint) jutalomban részesül.

Az államfő jelezte, azok is meg fogják kapni az összeget, akik már korábban beoltatták magukat, azonban azt is megjegyezte, hogy azok, akik beoltatják magukat, ennek ellenére mégis megfertőződnek, jogosultak lesznek fizetett betegszabadságra, azonban az oltatlan fertőzöttek csak fizetetlen betegszabadságra mehetnek majd – írja a HVG.