Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Máris itt van a vb újabb szenzációja, Japán fordított Németország ellen

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Két nap alatt ez már a második óriási meglepetés a katari világbajnokságon, Argentína után Németország is váratlan vereséget szenvedett.

Szaúd-Arábiában mára munkaszüneti napot rendelt el Szalman király a tegnapi győzelmet követően, és bár Japánban Naruhito császár aligha fog hasonló döntést hozni, a mai diadalmuk után a szakéfogyasztás valószínűleg világrekordot dönt majd a szigetországban.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

Pedig az E-csoport nyitómérkőzése sem úgy indult, amiből Japán győzelmére lehetett volna következtetni, hiszen Németország nagy fölényben futballozott, a 33. percben pedig a vezetést is megszerezték Gündogan büntetőjét követően.

Havertz még a félidő vége előtt tovább növelhette volna a németek előnyét, azonban a VAR les miatt érvénytelenítette a gólját, így maradt az 1-0. A németek a félidőben 84%-ban birtokolták a labdát, egészen elképesztő!

A 60. percben újból hatalmas helyzet maradt ki, Gündogan 15-ről eresztett el egy lövést, a kapufa mentette meg Japánt, akik a cserék után megtáltosodtak, a 76. percben az 5 perccel korábban beállt Doan csapott le egy kipattanóra, 1-1.

Ám itt még nem volt vége a meglepetéseknek, Aszano a 84. percben éles szögből, hálószaggató bombával szerezte meg a vezetést, Neuernek esélye sem volt. Németország a következő 14 percben hiába játszott nyomasztó fölényben, Japán kibekkelte a hosszabbítást is, óriási skalpot gyűjtve ezzel. Németország vasárnap Spanyolországgal találkozik, ott sem lesz könnyebb dolguk.

Standings provided by Sofascore