Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Szentkirályi: válságkezelésben nagy tapasztalata van a kormánynak

Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. szeptember 8. - 22:37

A magyar kormányszóvivő azt is kiemelte, hogy a kormány többek között azon is dolgozik, hogy megőrizzük a békét Magyarországon.

Ezek most különösen nehéz és instabil idők, és noha továbbra is Ukrajnán belül zajlik a háború, annak nagyon súlyos hatásai vannak az Európában élő emberekre. Ez főként az elhibázott brüsszeli szankcióknak tudható be, és már Moszkva is nagyon furcsán néz maga elé, amiért a Nyugat folyamatosan lábon lövi magát.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

Amíg ez nem fog változni, a magyar kormány annyit tehet, hogy enyhíti a károkat, de ez napról napra nehezebb, mivel olyan áremelkedések tapasztalhatóak az energia- és élelmiszerpiacon, mint soha ezelőtt.

Az emberek pedig pénzből élnek, és mivel a fizetések legnagyobb része továbbra sem túl magas, ez igencsak problémássá kezd válni, nemcsak a családok számára. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kiemelte, válságkezelésben bőven van tapasztalata a kormánynak.

Ez mindenképpen segíthet, de csodára nem számíthatunk, mivel a külső nyomás sokkal nagyobb, és nem mindent tud befolyásolni a kormány. Egyrészt nem vagyunk nagyhatalom, de még óriási ország sem, másrészt gyakorlatilag teljesen elszabadultak az árak.

„Válságkezelésben nagy tapasztalata van a kormánynak. Természeti katasztrófák, migrációs krízis, világjárvány, gazdasági nehézségek és most energiaválság- az elmúlt évtizedben válságok sorát éltük át, de együtt, közösen sikerült, és a jövőben is sikerül felülkerekedni azokon a nehézségeken, amelyeket elénk gördít a történelem.” – fogalmazott a Facebook oldalán a kormányszóvivő.

Szentkirályi kiemelte, a kormány azon is dolgozik, hogy megőrizzük a békét idehaza, és biztosítsuk az energiaellátást, ami a téli időszakban mindennél fontosabb. Hogy mi lesz utána, egyelőre senki sem tudja, de sokan abban bíznak, hogy idén véget érhet a háború.

„A kormány ma is azon dolgozik, hogy megőrizzük Magyarország békéjét, hogy megvédjük az eddigi eredményeinket és, hogy biztosítsuk hazánk energiaellátását.” – emelte ki Szentkirályi, akinek vezetésével csütörtök délelőtt Kormányinfót tart a kormány a maratoni kormányülést követően.