Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Szentkirályi Alexandra felsorolta, a kormány mit tett a hazai turizmus fejlesztéséért

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
not image

Takács Petra

2022. augusztus 16. - 00:38

A kormányszóvivő részletesen felsorolta, hogy a kormány mi mindent tett a hazai turizmus fejlesztéséért.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hivatalos Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést, melyben közölte, hogy mennyi mindent tett a kormány a hazai turizmus fejlesztéséért.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Bejegyzését azzal kezdte, hogy szerinte “az országot járva jól látszik, hogy beérett a kormány munkája a hazai turizmus fejlesztésében”, közlése szerint ugyanis az elmúlt 12 évben ugyanis az uniós támogatásoknak köszönhetően “soha nem látott nagyságrendű ökoturisztikai fejlesztés indult el a magyar erdőkben”, ahol információi szerint évente 40-50 millió látogató fordul meg.

“Országszerte 52 új kilátó, 40 erdei szálláshely, 17 látogatóközpont, 11 erdei iskola és mintegy 150 létesítmény felújítására került sor. Az összesen 27 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztés mellett a hazai erdőgazdaságok évente mintegy 4 milliárd forintot fordítanak a létesítményeik fenntartására”

– osztotta meg.

Végezetül arról írt, hogy az “idén teltházas Balaton” mellett is jócskán valósultak meg fejlesztések: ilyen például a pár hónapja Balatonberényben, a 76-os főút mentén átadott Somoshegyi kilátó. Szentkirályi azt írja, a négyemeletes, 16 méter magas fa építményről gyakorlatilag az egész Balatont meg lehet csodálni, a Keszthelyi-öböltől egészen a Tihanyi-félszigetig.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.