Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

Szentkirályi Alexandra megosztotta, a kormány szerint mitől csökkenhetne a felére az infláció Magyarországon

Fotó: MTI/Illyés Tibor
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 23. - 14:14

A kormányszóvivő egy közösségi médiában közzétett posztjában osztotta meg, hogy a magyar kormány meglátása szerint mely esetben csökkenhetne a felére az infláció Magyarországon.

Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést pénteken, melyben azt taglalta, hogy a kormány milyen intézkedéseket eszközölt a válság enyhítésére, valamint, hogy a kormány meglátása szerint mi kellene ahhoz, hogy Magyarországon a felére csökkenjen a jelenleg elszálló infláció.

Soron kívül Orbán: jön a gyármentőprogram és már dolgoznak a munkahelyvédelmi akcióterven

Szentkirályi rögvest az “elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiakrízissel” kezdett, s hét pontban sorolta fel, hogy a kormány szerint milyen lépések segíthették a családok és a munkahelyek védelmét Magyarországon.

“A családoknak

1. rezsicsökkentés, amelyhez hasonló nagyságrendű támogatást soha, senki, sehol nem adott a lakosságnak,

2. tűzifaprogram,

3. barnaszénprogram,

4. árstopok.

A vállalkozásoknak

5. lesz az energiaintenzív termelő kis- és közepes vállalkozásokat támogató, több mint kétszázmilliárdos program, amelyben termelő vállalatokat támogatunk az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával,

6. lesz gyármentő program, és

7. a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is.

A kormány intézkedéseit felsoroló listát követően Szentkirályi kijelentette, “ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne”, hozzátéve, hogy a magyar kormány álláspontja szerint a “szankciók nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót”.