Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Szentkirályi Alexandra egy nagyon fontos adatra hívta fel a figyelmet

Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács ülése után a Miniszterelnökségen tartott sajtótájékoztatón 2022. március 8-án. A kormányszóvivõ közölte, hogy március 8-án reggelig 178 894 ember érkezett Magyarországra Ukrajna felõl az öt határátkelõhely valamelyikén. MTI/Balogh Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 28. - 06:19

A kormányszóvivő a gáztározókról és az összetartásról is beszélt. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy nem elég azt megfigyelni, hogy mennyire vannak feltöltve egyes országok gáztározói, azt is látni kell, hogy mennyi van belőlük.  

Soron kívül Továbbra sincsenek biztonságban az autópályák energiaelnyelői

„Amikor arról olvashatunk, hogy egyes EU-s tagállamok a gáztározóikat már 70-80-90 százalékos szintre feltöltötték, akkor érdemes figyelembe venni, hogy mekkora a gáztározóik kapacitása, illetve, hogy mekkora a felhasználói igényük, a fogyasztás, hány százalékát teszi ki a tárolói kapacitás. A térképen jól látszik, hogy Magyarország (67,2 TWh) régiós összehasonlításban is sokkal nagyobb gáztározói kapacitással rendelkezik, mint például a nálunk nagyobb Lengyelország (35,8 TWh) vagy Románia (33,0 TWh)” – írja.  

„Magyarország földgáz-tárolóinak a töltöttségi szintje, az éves fogyasztásunkhoz képest 28,5 százalékon van, míg az európai 18 alatt” – tette hozzá.  

Egy későbbi bejegyzésében pedig arra emlékeztetett, hogy mi az, mire a leginkább szükségünk van ebben a helyzetben: 

„Egy ország nemcsak intézményekből, utakból, épületekből áll, hanem emberi sorsokból, közös hagyományokból, történetekből. A mi legnagyobb erősségünk az összetartás. Nincs olyan válság, amelyen az elmúlt 1000 évben nem tudtunk volna együtt, közösen felülkerekedni” – osztotta meg. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.