Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Szentkirályi Alexandra: „Csökken az infláció Magyarországon”

Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 9-én. MTI/Illyés Tibor
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Remek hírekkel szolgált Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, nem sokkal a kormány új bejelentései előtt.

Mint ismeretes, Magyarország kormánya szerdán kormányülést tartott, melynek ideje alatt számos döntés születhetett. Orbán Viktor miniszterelnök természetesen a nőnapról sem feledkezett meg, és egy videó is készült az eseményről.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Később bejelentették, hogy Kormányinfó lesz csütörtök délben, aminek ideje alatt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kérdezhetik az újságírók.

Már nem kell sokat várnunk az új bejelentésekre, és többek között az infláció is téma lesz. A kormány már korábban meghozta a szükséges döntéseket annak érdekében, hogy az infláció csökkenő pályára álljon.

Úgy tűnik, mindez működik, és ahogyan Orbán Viktor jósolta, már ebben a hónapban láthatjuk ennek hatását. „A kormányzati intézkedések működnek, megfordult a trend! Csökken az infláció Magyarországon!” – írta Szentkirályi a posztjában a hivatalos Facebook oldalán.

A kormány folyamatosan figyeli az inflációs adatokat, és reagál rájuk a különböző intézkedésekkel. A cél az, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az infláció mértéke, de hogy ez pontosan mekkora lesz, azt egyelőre nehéz megmondani.