Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

„Megöllek, nehogy sikítsál!” – mondta az idős asszony támadója a Duna parton

Fotó: YouTube/PoliceHungary
not image

Takács Petra

2021. augusztus 12. - 07:10

Gyors és hatékony munkát végeztek a szentendrei rendőrök, akik elfogták azt az 51 éves nőt, aki először fellökte az idős asszonyt a Duna parton, majd fojtogatni és fenyegetni kezdte, miközben kirabolta.

Augusztus 10-én, 14 óra 30 perc körül futott be a segélykérő hívás a rendőrségre, ami után a szolgálatban lévők ellépték el a helyszínt és környékét. A támadó két aranygyűrűt, egy pénztárcát és egy bankkártyát vett magához, miután kirabolta a 85 éves áldozatát.

Először úgy tett, mintha csak beszélgetni akarna vele, és sétálásra invitálta, majd a vízpart egyik néptelen, erdős, bokros részén ellökte. Ezt követően fölé térdelt, fojtogatta és fenyegetni kezdte, miközben átkutatta.

Miután megszerezte, amit akart, távozott, de búcsúzóul azt mondta az idős asszonynak, ha elárulja valakinek a történteket, akkor is megöli. A rendőrség hajtóvadászatot indított a rabló után, és kiderült, hogy valaki használni akarta az ellopott kártyát az egyik helyi üzletben.

„Nem sokkal később pedig az értékesítési vonalat letalpaló, egy zálogházat ellenőrző rendőr kapott az alkalmazottól forró nyomot, amikor kiderült, egy nőtől néhány perccel azelőtt vett be két aranygyűrűt 42 ezer forintért.” – írta a police.hu

Újabb részletek az M0-s autóúton történt súlyos balesetről, ahol egy állapotos nő is megsérült

A járőrök a környék átfésülésének ideje alatt egy sarki kebabosnál találta meg a nőt, akkor már névvel és fotóval a kezükben. Az azonosítás részeként elfogták és előállították, így sokáig nem élvezhette a szabadság pillanatait a rablás után.

„Az 51 éves T. Ambrusné a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a bűncselekmény elkövetését tagadta, majd előadta saját, igazként beállított verzióját. „Bizisten”-re mondta, hogy az idős asszony séta közben megcsúszott, elesett, majd nekiadta 10 ezer forintját és a két gyűrűjét. Még ő volt megijedve, hogy miért adja neki ezeket, ijedtében elszaladt. Hozzátette, az elkövetés idején volt benne néhány szem nyugtató, ezért van, amire nem emlékszik, de arra határozottan, hogy nagyon meg volt ijedve.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.