Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Fotó: Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. szeptember 28-án. MTI/Komka Péter
not image

Takács Petra

2021. szeptember 28. - 15:10

Ha lassú ütemben is, de folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja Magyarországon, amiről az NNK adott tájékoztatást.

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Azt írták, a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja több hét távlatában lassú emelkedést mutat – folytatódik a közlemény, melyből arra is választ kaphatunk, hogy hol tapasztalhatóak az enyhe emelkedések.

A 38. héten a vizsgált magyarországi városok többségét stagnáló tendencia jellemezte, enyhe emelkedés látható Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, valamint a Budapest környéki agglomerációs települések – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta – közös mintájában. Csökkenés Győrött és Kaposváron volt megfigyelhető.

Szerdán ismét kormányinfó, fontos bejelentések következhetnek

A vizsgált helyszínek közül 12 minta koncentrációja az alacsony tartományba, míg 10 minta a mérsékelt tartományba esik – tették hozzá.

Fotó: NNK