12 alkalommal szökött ki a börtönből a „szökések ásza”

Fotó: Illusztráció/MTI/AP
not image

Nagy Noel

2021. június 6. - 21:25

Ismét megszökött a börtönből Baye Modou Fall, akinek úgy tűnik, ez vált a kedvenc hobbijává, ugyanis immáron tizenkettedik alkalommal sikerült kiszöknie Szenegál börtöneiből.

A férfi ezúttal egy dakari börtönből szökött ki múlt hétvégén, ám a szenegáli hatóságok ismét elfogták és visszarakták a zárkájába – írja az Africa News. Fall bevallása szerint ezúttal azért szökött ki, mert túl lassan haladt a tárgyalásának menete.

A férfi szökése ráadásul egyszerűbb volt, mint a levegővétel: egy helyi televíziós csatornának adott nyilatkozatában elmesélte, hogy egyszerűen betörte a cellájának a szellőzőrácsát és kimászott azon keresztül a börtönből.

„Mindig tudtam, hogy gyakorlatilag bármelyik pillanatban ki tudok szökni a börtönből, akár nappal, akár éjjel”

fogalmazott.

Saját bevallása szerint egyébként nem akart az országból elszökni és meg is kívánt jelenni a bíróság előtt, amikor tárgyalása lett volna, ám a helyi törvények szerint bizonyos esetekben a tárgyalás előtt is letartóztatásban kell lennie.

A szenegáli csendőrség szóvivője azonban másra utalt az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában, ugyanis elmondása szerint a férfit Moussala falujában találták meg, az ország keleti részén, Mali határának közelében.

Nemzetközi emberi jogi csoportok egyébként kritizálták is már ezért korábban Szenegált, hogy egyszerűen túl sok embert tartanak előzetes letartóztatásban, amely miatt súlyosan túlzsúfolttá váltak a helyi börtönök.