Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Lángok között semmisült meg egy szélturbina Oklahomában (videó)

Fotó: Pixabay

Czinder Tímea

2022. augusztus 12. - 02:05

Az anyatermészet erősebbnek bizonyult a fémszerkezetnél, ami úgy hajlott ketté, mintha kartonpapírból készült volna.

Kedden hatalmas zivatar vonult át Oklahoma felett, ami komoly károkat okozott az Egyesült Államok egyik legnagyobb szélerőműparkjában, az egyik hatalmas szélturbina ugyanis teljesen megsemmisült – közölte a New York Post.

A károkat 16:30 körül észlelték először a Traverse Wind Energy Centerben, a helyszínről készült videón pedig jól látható, hogy az egyik hatalmas GE turbina a földön fekszik, tartószerkezete pedig úgy meghajlott, mintha kartonpapírból készült volna.

Az oklahomai közszolgálati vállalat szóvivője elmondta, hogy a helyszínt biztosították, személyi sérülés pedig nem történt. Az incidens okát még vizsgálják, a helyszín azonban úgy nézett ki, mint Texasban, ahol július végén egy villámcsapás miatt semmisült meg egy szélturbina.

A Doppler radar szerint a turbina kigyulladását megelőzően rengeteg villámlás volt a Traverse szélerőmű körül, a tisztviselők azonban még nem erősítették meg, hogy ez szerepet játszott-e a balesetben.

A 365 darab GE turbinával ellátott szélfarm Oklahoma két megyéjét öleli fel, és a világ egyik legnagyobb szélerőműveként tartják számon. A közműszolgáltató nem jelentett más károkat a létesítményben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.