Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Százezer forintos bónuszt kapnak a Dunaferr dolgozói

MTI/Máthé Zoltán
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A dunaújvárosi vasmű 2021 második félévében a célkitűzések felett teljesített, ezért a cégcsoporthoz tartozó vállalatoknál dolgozók pénzügyi jutalomban részesülnek.

Azt a döntést hozta a társaság vezérigazgató-helyettese, hogy az ISD Dunaferr Zrt., az ISD Kokszoló Kft., az ISD Power Kft. és a Vámügynökség Kft. dolgozói bruttó 100 ezer forintos jutalmat kapnak december 17-én – derült ki a Portfolio beszámolójából.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A vezérhelyettes, Evgeny Tankhilevich egy héttel korábban keltezett levelében már megerősítette, hogy a dolgozóknak járó pluszpénz harmadik 29 900 forintos részletét november 30-ig fizeti ki a cég, az utolsó, negyedik részletét pedig szintúgy december 17-én folyósítják.

A levélben Tankhilevich kitért arra is, hogy novemberben nem változtatják meg a több mint egy éve húzódó, törvénytelen bérkifizetési helyzetet, ami azt jelenti, hogy ezúttal is két részletben kapják meg azok a munkások az előző hónapra szóló bérüket, akik nettó 300 ezer forintnál többet keresnek.

Amíg tavaly év végén és idén év elején csődközeli helyzetbe került a vállalat, és csupán 30-40 százalék körüli kapacitáson működtek, júniusban pedig állami vagyonfelügyelőt is kirendeltek a vasműhöz, addig nyár végére az orosz üzletember révén 70 százalékra sikerült növelni a termelés ütemét.