Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Száz külföldi illegális síelőt tartóztattak le az egyik osztrák síközpontban

Innsbruck, 2019. február 26. Lesikláshoz készül egy síelő a tengerszint felett 2256 méterre magasodó Hafelekar-hegy csúcsáról az ausztriai Innsbruckban 2019. február 25-én. MTI/EPA/Christian Bruna
not image

Kulcsár Péter

2021. február 1. - 18:14

Brit turisták megsértették Ausztria járványügyi szabályait, ugyanis olyan sícentrumokba utaztak el, amelyek zárva tartottak.

Összesen 96 külföldi síelőt vettek őrizetbe a hatóságok, amiért St. Anton városában az egyik szállodában várták, hogy kinyissanak a síközpontok. A jelenlegi szabályozások értelmében a hotelek zárva tartanak, és a sportolni vágyóknak megérkezésükkor kötelező karanténba kell vonulniuk.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

St. Anton polgármestere, Helmut Mall szerint a szabálysértők azzal akarták elkerülni a büntetést, hogy azt állították, valójában munkát keresnek, holott egyetlen szabad állás sem szabadult fel a környéken – adta hírül az Independent.

A rendőrség az egészségügyi hatósággal együtt egy összehangolt razzia során pénteken több mint 44 hotelt ellenőrzött. A rajtaütések sikeresnek bizonyultak, ugyanis 96 személyt találtak a szállodákban, akik kivétel nélkül megszegték a bevándorlási törvényeket, ezért 2 180 eurós pénzbírsággal sújtották őket.

Briteken kívül dán, svéd, román, német, ausztrál, ír, valamint lengyel turistákat is ellenőriztek, a legtöbb esetben kötelező covid-tesztet és kéthetes izolációt rendeltek el náluk.

A 9 millió lakosú Ausztriában mindezidáig 413 208 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 7 703-an haltak bele a súlyos szövődményekbe.

Nyugati szomszédunknál karácsony első ünnepén lépett érvénybe a harmadik országos zárlat, azóta a fertőzöttek napi átlagos növekménye 9 ezerről mindössze 1,5 ezerre esett vissza.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.