Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Vonaton próbált száz illegális migráns Szlovéniából Olaszországba jutni

Fotó: Unsplash
not image

Takács Petra

2022. szeptember 23. - 01:51

A külföldi állampolgárokat illegális határátlépés miatt őrizetbe vették. 

Több mint száz, Szlovéniában nemzetközi védelemért folyamodó migráns próbált meg vonaton Olaszországba jutni – közölték szerdán a szlovén hatóságok. 

Soron kívül Jövő hét elején szüntethetik meg a szivárgást az Északi Áramlat-1 vezetéken

A koperi rendőrséget kedden este értesítették arról, hogy nagyszámú külföldi utazik vonattal Ljubljanából Olaszországba. 

A hatóságok este fél nyolckor a divacai pályaudvaron átvizsgálták a vonatot, és megállapították, hogy több mint száz külföldi tartózkodik rajta, akik elhagyták a ljubljanai és logateci menekültközpontot.

A vonaton 103 személy utazott: 38 Afganisztánból, 25 Indiából, 12 Burundiból, 13 Nepálból, öt Pakisztánból, három Kubából, kettő-kettő Kongóból és Kamerunból, valamint egy-egy Bangladesből, Ghánából és Guineából – közölte szerdán a koperi rendőrség. 

A külföldi állampolgárokat illegális határátlépés miatt őrizetbe vették. 

A belügyminisztérium legutóbbi adatai szerint Szlovéniában az év első nyolc hónapjában 11 409 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, 93 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, és nőtt a nemzetközi védelemért folyamodók száma is.

A feltartóztatott illegális bevándorlók mintegy 90 százaléka kért védelmet Szlovéniában. Többségük azonban még a menekültügyi eljárás vége előtt elhagyja az országot.

A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátországba, majd Szlovéniába folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába szeretnének eljutni.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.