Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Szavazást indított a BKK a Lánchídon történő közlekedés jövője kapcsán

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BKK rámutatott, a jobb közlekedési kapcsolatokkal dugómentes maradhat a Lánchíd.

A BKK Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Budapesti Lakógyűléssel együttműködve szavazást indítanak a Lánchídon történő közlekedésről, a szavazatokat pedig egészen június 11-ig lehet majd leadni.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa
Forrás: BKK

A bejegyzésben rámutattak, 2022 decembere óta a Lánchídon áthaladó buszok kapacitása másfélszeresére, az átkelő buszjáratok száma pedig kettőről ötre emelkedett.

Kiemelték, úgy tűnik, a kiszámíthatóbb, gyors, dugómentes közlekedési lehetőségek minden közlekedő számára fontosak, hiszen ezzel párhuzamosan az utasszám is közel másfélszeresére nőtt. Ráadásként, amióta szabályosan és biztonságosan lehet kerékpározni a hídon, a bringázók száma is kétszeresére duzzadt.

„Válasszuk a jobb közlekedési kapcsolatokat, tartsuk meg a dugómentes Lánchidat! Van még jó néhány érvünk.”

Mint ismert:

  • 2021 márciusában, a felújítás kezdetén lezárták a Lánchidat a gyalogos közlekedés elől;
  • 2021 júniusában a közúti forgalom elől is lezárták a hidat;
  • 2022 decemberében részben megnyílt a híd felújított útpályája, melyet busszal, taxival, motorral és biciklivel lehet használni – ez a forgalmi rend lehetőséget adott a híd közlekedésének átgondolására, egy Pestet és Budát összekötő közösségi közlekedési folyosó tesztelésére.

Emlékeztettek, a Lánchíd lezárása nem okozott dugókat, sőt ebben az időszakban csökkentek a torlódások Budapesten, és csökkent a többi budapesti híd összesített autóforgalma is, hozzátéve, hogy a Lánchíd 2022. decemberi megnyitása óta gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a Lánchídon áthaladó buszok közlekedése.