Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $
Fotó: A győztes Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője (k), a második helyezett Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője (b) és a harmadik helyezett Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának időmérő edzése után a dzsiddai utcai versenypályán 2023. március 18-án. A motorcsere miatt tízhelyes büntetéssel sújtott Leclerc csak a 12. helyről indulhat. A futamot március 19-én rendezik.
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nézzük meg közelebbről, hogyan állnak fel a versenyzők a 2023-as szezon második versenyére, ami izgalmasnak ígérkezik.

Könnyen lehet, hogy Max Verstappen szombati drámája dobja fel a vasárnapot a futammal, bár a hollandot soha nem szabad leírni, mert egy másik országból rajtolva is képes megnyerni a versenyt, amit már bizonyított, a Forma-1-ben is.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Fernando Alonso második rajtkockája szintén egy olyan pontja a versenynek, mely miatt mindenkinek érdemes lesz figyelemmel követnie a Szaúd-arábiai Nagydíjat, még azoknak is, akik csak ritkábban néznek F1-et.

Nem mellesleg a világ leggyorsabb utcai versenypályáról beszélünk, ahol a tempó valóban különleges. Sok olyan adaléka van a versenynek, ami arra késztet bennünket, hogy az M4 Sportot válasszuk más elfoglaltság helyett.

Hogy mit fog hozni a futam, nem tudni, de nemigazán van bennünk rossz érzés, inkább izgatottság. A szombati időmérő is érdekesen alakult, és nemcsak Verstappen technikai problémája miatt.

Alább pedig a rajtrácsot láthatjuk, és utcai pálya ide vagy oda, garantált, hogy az első öt versenyző nem ebben a sorrendben ér majd célba. Már csak Verstappen miatt sem, aki várhatóan hamar ott lesz az élmezőnyben, ha jól rajtolt és megússza azt baleset nélkül.